Sunday, September 6, 2009

Kacau

Jiwa kacau? ntah la. yg penting, kejadahnye aku menulis blog kul 1.56pagi neh..tau la Isnin cuti Nuzul Quran kan..

tapi memang kacau. kerja berlambak. on my desk dah bertimbun kertas berteriakan untuk di enter order kan, di quote kan, di buang kan, di lekat kan, di minute kan. claim aku pown x setel lagi tau. duit tuh babe...haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...........masa ni lah nk membodek boss nak asst sorang.ala, buat sementara waktu jek sampai aku leh concentrate. kenapa aku takleh concentrate? huhu...sadis..kalau dah dua akaun wa kena jaga, lu pikir sendiri la babe..lainla gaji aku ribu raban tahap gaban, bole cerita..wa sanggup stayback ala2 like there's no tomorrow kan. nih gaji orang yang aku settlekan keje dia pown lebey dari gua, apa cerita bai..takpe, bak kata member, redha je la..ada kebaikan nye tuh. memang ada kebaikan. aku tanak naik pangkat or title pown naik gaji dah la...

tapi takpe. wa ada plan baru. nnt gua launch lepas ERP 3 hari yg bestnye di HQ...takyah gi KOMPAKAR nu haa...telinga sakit, jiwa kacau, kerja bertimbun, last2 bila aku tensen, semua aku tolak tepi gi lepak..hua hua hua..sadis kan..

ada org tanya..dah shopping raya lom? well, baju kurung wa bnyk yg baru 2-3 x pakai. tapi sebelum ada org membebel kata sunat taww pakai baju bari di pagi aidilfitri, wa beli selepas budak Adam finalise nak kaler apa. Kejap Maroon, kejap Biru. Psycho apa budak neh. Dia dah settle, yg lelain go with the flow. kasut raya wa nak beli kasut Outdoor aka yg ada drainage system aka mcm kasut syed Iris. ala gini la:

ni versi pompuan. kaler nih aku jumpak tapi..x berkenan..

yg nih aku nak. leh pijak kaksi orang sesuke ati.
alaaaaaa very women! tapi kiutkan..
nih mcm kasut budak Syed tuh. tapi aku jumpa kaler biru..hmm..maybe reebok la tehn..tapi itam abis..

Kasut dia kaler oren. tadik gi riki kat BSC, jumpak Reebok kaler hitam. Adidas nye kaler hijau tua and electric blue. adoish...eyy? yup, m talking about sports shoes laa...eh? takleh ke pakai baju kurung ngan sport shoes..? takpe, nnt nk g tgk kat Al-Ikhsan lagik.

lagi...hmm..minggu lepas jumpak budak SMS kat skolah. lama x g skolah so bila berbuka kat sekolah semua kenangan pahit manis busuk masin kuar balik. best zaman sekolah. yg tak best, bila abish perkampung yayasan sabah, menangis mcm nak rak tanak balik skola. so, kiranya skola x best ke? tadik petang buka kat Peninsula hotel ngan geng2 nih jugak. best jumpak member2 smpi lupa masa dan laki aku yg dok tunggu luar. sib baek HP dia ada internet. xlah buhsan sgt tunggu aku kot :P..

Hari Khamis lepas buka puasa event kat opis. aku organise. dan lee na . dibantu ole lia and nita. and syuk . and black. and ekal. and saravanan. and boss Vijay. tawon ini agak grand dari tawon lepas sebab ramai orang 30-40pax and budget besar courtesy of Vijay. Thanks boss. aku nak sebut gak nama dia..mesti dia maki aku..ekekekke.

Penat memang penat. on that day, dari noon aku dah announce yg aku ada tapi takde. susan terkulat2 dgr. sian minah tuh. aku ngan Lina la yg pegi ambik order, ambik barang, beli barang dan lastly shopping kat Pasar Ramadhan. ditemani mak buyung Nafisah yg melompat2 nak jugak ikut wlupun dia tgh preggy 6-7 bulan. hasih budak neh. melompat2 mcm nk nangis bila lina x bagi ikut. last, aku bagi dgn syarat x angkat barang. banyak food tapi aku sempat rasa a few jek. Aku dah siap mandi wajib pagi tuh. red flag. tup tup malam xleh join jemaah and terawih. frust ada gak. bukan slalu aku berjemaah and bukan slalu ada solat jemaah + terawikh kat opis. alhamdulillah, sejuk dah opis tuh.

Bila tgk gambar2 yg aku ambik, teringin gilak nak DSLR..tapi berat dowh nk angkut sana sini. tgk la wa pikir dulu. manatau, leh rembat duit raya anak aku..haishhh..heheh...petang neh buka kat PJ Club..eloo bukan nk gi clubbing taw...x baek bulan2 posa gi clubbing ^,^...bulan laen ikut suka ko la labi..slow down lasikit, tambah amal ibadat tew ...PJ Club my officemate wedding. Kene pegi. demi mengeratkan silaturrahim yg selama ini biasa2 je pown. elokla. org dah invite. kene pegi. lepak lagi.

x sabar nak balik raya. sebab? nnt drive memalam kat LPT leh test radio baru. dah siap letak lagu2 aku dlm thumbdrive. nak letak lagi bebanyak. pastuh, wlupun balik umah MIL, tetap leh rehat. and x sabar tgk anak niras aku. Akim. Kimi. mana2 la.

sapa2 raya tganu jemputla dtg umah. call dulu. manatau balik Dungun. or takde makanan. mminum air jek la ko.

P/S Letih mendelete 1000++ yahoomail aku. danggg...

2 comments:

de_are_na said...

Dont worry...nantikan panggilan aku di Ganu nanti....ahaks!!!

sky said...

jangaaaaaaaannnnnnnnnnn...jangan x panggil...masak lu taw..ekek

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...